Barnens Östersjöprotest 2016 är över

 

Tusen tack till alla Östersjövänner som var med oss och till alla som skickat in bidrag!

 

Det är vårt hav, hör våra krav!

 

Östersjöprotesten är över för i år, men vi ska alla även i fortsättningen verka för ett renare och friskare hav!

Skicka in material!

Max storlek: 2MB

Tips på hur du kan delta!

− Formulera frågor, krav eller hälsningar åt våra politiker

− Fundera tillsammans på olika sätt att påverka i samhället och på vilka sätt man kan påverka miljön genom egna val i vardagen

− Teckna, fotografera, måla, animera eller gör musik med temat Östersjön. Avbilda till exempel vad är det bästa med havet, eller hur ser det ut på stranden. Man kan göra konst av strandfynd!

− Skriv berättelser, dikter, insändare, bloggtexter eller en hel artikel om Östersjön

− Ta ett gruppfoto på dig och dina vänner med en skylt med era hälsningar om Östersjön, en filma en videohälsning. Använd hashtaggen #itämeriprotesti eller #östersjöprotest

Vad gör vi med det som skickas in?

Alla barn och unga som vill får skicka in sina ställningstaganden och åsikter till Barnens Östersjöprotest, antingen via hemsidan eller sociala medier. Skicka in din åsikt i precis den form som passar dig bäst!

Tecknade, målade eller fotograferade bilder, videoklipp, animationsfilmer, texter och musik eller bara några exempel – låt fantasin och kreativiteten flöda fritt!

Bidragen samlas och publiceras på Barnens Östersjöprotests hemsida samt i sociala medier, och tillsammans utgör alla bidrag en gemensam stark röst för barn och unga som kommer att höras och synas i Östersjödebatten.

Läs det finstilta!

Material till skolklasser och grupper

Läs mer om Östersjön! Se gärna Luonto-Liittos undervattensbildspresentation Naturstigen under vatten, Nannut-projektets film Under ytan och Vetamix videoserie och infopaket Östersjön under ytan.

HÄR hittar du mer om Barnens Östersjöprotest för de yngre,  och HÄR för lite äldre.

Naturskyddsföreningen har publicerat bra Östersjö-material på svenska för åk 1-6 som består av lärarhandledningen Barnens Hav och elevboken Under ytan i Östersjön.

WWF har mycket material även på svenska. Välj t.ex. ”meri” och språk ”svenska” så hittar du en mängd inspirerande material!

Hur kan de unga påverka? Se även demokrati.fi för idéer, info, samt tävlingar och test.

Vill du stöda oss?

BLI MEDLEM i Natur och Miljö!

jippo

Kontakta oss!

Fält markerade med * måste fyllas i

Kontaktuppgifter

Natur och Miljö rf
Annegatan 26
00100 Helsingfors
+358 9 6122 290
kansliet[at]naturochmiljo.fi

logo-2