Lasten Itämeriprotesti 2016 on päättynyt

Kiitos kaikille osallistujille ja Itämeriystäville!

 

Meri on meidän, vastuu on teidän!

Vaikka Itämeriprotesti on tällä kertaa ohi, niin voimme kaikki vaikuttaa omilla teoillamme Itämeren tilaan! Jatkamme siis töitä puhtaamman meren puolesta

 

Lähetä materiaalia!

Max koko: 2MB

Ehdotuksia miten sinä voit osallistua!

− Keskustele Itämeren tilasta, mitä on ongelmat mitä voimme tehdä? Kuvatkaa esim. luokan kanssa videotervehdys vaikka kännykkäkameralla. Voitte vaikka osoittaa tervehdyksen poliitikoille.

− Kirjoittakaa kysymyksiä, toiveita tai vaatimuksia.

− Miettikää yhdessä erilaisia tapoja vaikuttaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin tai omilla valinnoilla ympäristön tilaan

− Piirrä, maalaa ja ota valokuvia Itämeriteemalla. Esimerkiksi mikä on meressä parasta tai miltä rannalla näyttää. Myös rantalöydöistä voi tehdä taidetta!

– Kirjoittakaa runoja, kertomuksia, mielipidekirjoituksia, blogiteksti tai lehtiartikkeli Itämerestä.

Mitä teemme materiaalilla?

Kaikki lapset ja nuoret jotka haluavat voivat ottaa kantaa ja lähettää näkemyksensä Lasten Itämeriprotestiin, nettisivujen tai sosiaalisen median kautta.

Lähetä mielipiteesi ja kannanottosi meille juuri siinä muodossa mikä sopii sinulle parhaiten! Piirrokset, valokuvat, videot, tekstit, musiikki ja animaatiot ovat vain esimerkkejä – anna mielikuvituksen ja luovuuden lentää!

Lasten luomat materiaalit kerätään ja julkaistaan Lasten Itämeriprotestin nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Yhdessä kaikki työpanokset antavat vahvan äänen lasten ja nuorten mielipiteille valtakunnallisessa Itämerikeskustelussa.

Lue lisää!

Materiaalia kouluille ja ryhmille

Opi lisää Itämerestä! Katso Luonto-Liiton valokuvaesitelmä Vedenalainen luontopolku, Nannut-hankkeen luontodokkari Pinnan alla tai käy tutustumassa Ylen monipuolisiin opettajamateriaaliin, esim. Itämeri ei voi hyvinMurtovesirannalla ja Meduusat, pelkkää vettäkö?

Lisää Lasten Itämeriprotestista nuoremmille löydät TÄSTÄ, ja vähän vanhemmille TÄSTÄ. Kokeile myös John Nurmisen säätiön Itämeri-tietopeli!

Luonto-Liiton Merenranta kutsuu antaa hyviä vinkkejä yläkouluille ja lukiolaisille, ja Ihmeellinen Itämeri on suunnattu vähän nuoremmille. WWF:n materiaalipankista löydät paljon erilaista materiaali, etsi esim. teemalla ”meri”. Kierrätyskeskuksen kirjanen Samaan aikaan toisaalla on hyvä inspiraation lähde tarinoilla, tiedoilla ja tehtävillä kestävän elämäntavan teemoista Itämeren kaupungissa.

Miten nuoret voi vaikuttaa? Katso myös demokratia.fi ja löydä infoa, inspiraatiota, sekä kilpailuja ja testejä.

Haluatko tukea meitä?

LIITY Natur och Miljö jäseneksi!

jippo

Onko sinulla kysymyksiä?

Pakolliset kentät on merkitty: *

Yhteystiedot

Natur och Miljö rf
Annegatan 26
00100 Helsingfors
+358 9 6122 290
kansliet[at]naturochmiljo.fi

logo-2