Kannattaako lainan ottaminen remonttia varten?

Jossakin elämänvaiheessa voi tulla eteen tilanne, jossa kodin pinnat kaipaavat ehostusta tai jokin kodinkone hajoaa. Äkillisiin tapahtumiin on haastavaa varautua etukäteen. Vaikka monilla on säästöjä yllättävien tilanteiden varalle, iso remontti voi kuitenkin vaatia enemmän rahaa. Tällöin voi harkita remonttilainan ottamista. 

 

Remonttilaina helpottaa monia kodin erilaisia tilanteita, kuten pintaremonttia tai peruskorjausta. Laina on helppo myös yhdistää esimerkiksi asuntolainaan tai ottaa se erillisenä vakuudettomana tai vakuudellisena luottona riippuen summan suuruudesta. Erilaisia lainavaihtoehtoja tarjoavat monet pankit sekä muut rahoitusyhtiöt. 

Erilaiset rahoitusvaihtoehdot remontille

Remonttia varten löytyy monia rahoitusvaihtoehtoja, joihin on syytä tutustua tarkemmin ennen päätöksen tekoa. Vertailua oman ja muiden pankkien sekä erilaisten rahoituslaitosten välillä on järkevää tehdä saadakseen hyvän lainatarjouksen. Lainatarjouksia on helppo verrata lainavälittäjien avulla. Tällainen on esimerkiksi omalaina.fi sivusto. Lainatarjousten kilpailuttaminen eri tahojen kanssa palvelun avulla säästää aikaa ja vaivaa. 

 

Usein remonttia varten riittää vakuudeton kulutusluotto. Mutta riippuen remontin laajuudesta, saattaa joutua ottamaan vakuudellisen lainan. Vaihtoehtona voi tarkastella remonttilainan yhdistämistä asuntolainaan. Se voi olla parempi vaihtoehto kuin ottaa uusi laina asuntolainan rinnalle. 

 

Luottokortti on hyvä vaihtoehto, jos remontti on pieni ja voi maksaa summan takaisin seuraavan palkan yhteydessä. Lisäksi remonttiyritykset saattavat tarjota myös osamaksua. 

Remontin ja budjetin suunnittelu

Tulipa remontin tarve sitten äkillisesti tai suunniteltuna, on syytä tehdä kunnon suunnitelma. Kannattaa kirjata ylös, mitä asunnossa tulisi tehdä ja miettiä, mikä on oikeasti tarpeellista nyt tai tulevaisuudessa.

 

Suunniteltaessa on myös hyvä miettiä, voiko jotain korjauksia tehdä itse vai tarvitaanko ammattilaisen apua. Yleensä esimerkiksi kylpyhuoneremonttiin vaaditaan ammattilainen paikalle. Kannattaa siis olla realistinen niin suunnitelmien, budjetin kuin oman osaamisen suhteen. Etenkin jos kylpyhuoneen tai keittiön remontin yhteydessä tulee tehtäväksi putkiremontti se vaatii kunnon suunnitelman, jotta eri rakenteiden ja seinien työvaiheet osataan tehdä oikein. Erityisesti vesivahinkojen estäminen ja vesieristykset ovat asioita, jotka kannattaa jättää suosiolla ammattilaiselle. 

 

Pieni pintaremontti tai kalusteiden vaihtaminen on huomattavasti helpompaa ja tietysti edullisempaa tehdä itse. Näissä kuten muissakin remonteissa kannattaa aina ottaa huomioon myös materiaalit ja niiden käyttö. Huonekalujen osalta vaihtoehtoja löytyy paljon. Osa suosii huonekaluliikkeiden uusia kalusteita, kun taas toiset saattavat ostaa hyväkuntoisia käytettyjä huonekaluja. 

 

Lopputuloksen kannalta hyvä suunnitelma on tärkeää, siten remontti sujuu mahdollisimman helposti ja näppärästi. Huolellinen suunnittelu myös estää mahdolliset virheet ja budjetin ylittymisen. Erilaisten ammattilaisten palveluita kannattaa harkita, sillä heidän tekemästään työstä voi saada myös kotitalousvähennystä. 

Remonttilainalla lisää viihtyvyyttä kotiin

Remontti saattaa olla suunniteltuja tai tulla yllättäen. Se kuitenkin lisää kodin viihtyvyyttä ja nostaa sen arvoa mahdollisessa myyntitilanteessa. Aina säästöjä tai rahaa ei ole tarpeeksi, jolloin remonttilaina on hyvä keino rahoittaa kodin remontti. Hyvin suunniteltu remontti ja lainabudjetti myös pitävät talouden hallinnassa, jolloin remontin voi hoitaa stressittömästi.